Alles over…
Alles over…

Eerste indrukken

Na van de eerste schrik bekomen te zijn eens wat gelezen hier en daar en wat informatie ingewonnen. Weinig tijd voor natuurlijk want er zijn ook nog wel “wat” andere klusjes te doen als je een ander huis hebt gekocht.

Volgens de “deskundigen” was het het beste om maar eens met een chloorshock te beginnen. Ik had er zelf mijn twijfels over of dat zou werken maar goed, na eerst alle kikkers te hebben verwijderd, het zandfilter te hebben terug gespoeld (ondertussen wist ik ook hoe de zeswegklep van het zandfilter zou moeten functioneren) dus flink wat chloor toegevoegd en de pomp maar eens een paar dagen rond laten pompen.

Helaas kwam mijn vermoeden uit. Ondanks dat we nu helder groen water en ondertussen de eerste trede van het trapje kunnen zien blijft het gewenste effect nog uit.

Ondertussen is wel duidelijk geworden dat de ionisator platen versleten waren (zeg maar gewoon helemaal weg). Dat veroorzaakte de storing op het bedieningspaneel. De platen zijn vervangen nadat me het voordeel van een ionisator duidelijk is geworden: het chloorgehalte kan aanzienlijk naar beneden worden gebracht (een factor 5 lager) wat de zwemkwaliteit ten goed komt en de chloorkosten flink naar beneden brengt. Uiteraard zijn die platen niet goedkoop maar aan de andere kant is chloor ook aan de prijs.

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *